ÜNTİD Turizm Sezonu öncesi rapor hazırladı
Ünye Turizm İşletmecileri Derneği 2019 yılı Turizm Sezonu öncesi Plaj ve sahiller ile ilgili bir rapor hazırladı.
Ünye Turizm İşletmecileri Derneği olarak, 2019 yılı Turizm Sezonu öncesi Plaj ve sahillerimizle ilgili raporumuzu, Ünye Belediyesi Meclis Salonunda slayt gösterisi ile; Ünye Bel. Başk. Yrd. Sayın Ahmet ŞAHİN, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı sayın Umut ALAN, Parklar, Yeşil Alanlar Daire Başkanı
sayın Taner ŞENDERE, Arama-kurtarma Sorumlusu Şakir GÜNAY, Ünye İtfaiye Sorumlusu Ali GÜNEŞ, Şube Müdürü Devran UYAR, Ünye sorumlusu Cihan AKKAYA ‘ya sunduk. Büyükşehir Belediyesi yapacağı çalışmaları haziran ayının ikinci haftasında yapacağımız ikinci toplantı ile Ünye Turizm İşletmecileri Derneği öncülüğünde sektörümüze sunacaktır.
Ünye İlçesi Kontrollü-Kontrolsüz Kamp Ve Plaj Alanları Alt Yapı Çalışmaları
2019 yılı Turizm Sezonu başlamadan Plaj ve Kamp alanları tespit edilerek sahillerimiz barakalaşma ve çarpık kamplaşmadan uzaklaşacak.
Aynı zamanda sezonluk ekipler kurularak sahillerimiz güvenli ve huzurlu alanlar haline getirilecektir.
Ünye Plajları Ve Kamp Alanları
Çınarsuyu: Kamp, Karavan ve Plaj alanlarına sahip kontrollü, alt yapısı olan ve güvenli bir bölge.
Sahil Köy Plajı: Çınarsuyu ile Cüri Deresi arasında bulunan Kamp, Mesire ve Plaj alanıdır. Yarı kontrollü bir plaj.
İnciraltı : Cüri Deresi ile Kadınlar Plajı arasında bulunan bölge alt yapısız, kontrolsüz ve güvensiz bölge. Saha tamamen hazırlanılmadan plaj ve kamp alanına kapatılmalı.
Kadınlar Plajı: İnciraltı-Gölevi arasındaki yeni plaj hizmeti ile takdirle karşılanmış.
Fakat otoparkının yetersiz olması önemli bir eksikliktir. Araçların plaja inişlerinin engellenmesi önem arz etmektedir.
Gölevi Plajı: Kadınlar Plajı bitiminden Hasanbey Otel’e kadar alt yapısı olan ve Ünye Belediyesi tarafından özel bir işletmeye kiralanmış kontrollü ve güvenilir bir bölge.
Uzunkum Plajı: Ünye’nin en yoğun plajı olan ve sadece işletmelerin alanlarının altyapısı olduğu, diğer bölgelerinin kontrolsüz ve alt yapısı olmayan kamp, baraka ve çadırlardan oluşan bölgedir.
Fevziçakmak Plajı: Aslında hiçbir alt yapısı olmamasına rağmen yerel halk tarafında yakın olması nedeniyle yoğun kabul gören, Jandarma ve Polis Lojmanları arasında bulunan hiçbir hizmet, tuvalet, kabin ve güvenlik alt yapısı olmayan kontrolsüz plaj.
Kırkevler Plajı: Geçmiş yıllarda Mavi Bayrak olmasına rağmen plajının dar, denizinin kayalık olması, yeterli aktivitenin olmaması ve oto parkının yetersiz olması nedeniyle halk tarafından fazla kabul görmemektedir.
Kavaktepe Plajı: Nuriye Mahallesi altında bulunan ve Çimento Kavşağı’na kadar uzanan, yaz aylarında baraka ve çadır kurulan alt yapısı olmayan kontrolsüz ve güvensiz plaj.
Kızılcakese Plajı: Geçmişte Ketenıslah diye tabir edilen Bayraktar Petrol altında bulunan, Karayolları dinlenme yeri olarak kullanılan, alt yapısı olmayan kontrolsüz ve güvensiz bir plaj.
Kavaklar Plajı: Kızılcakese Irmağı ile Kavaklar Irmağı arasındaki yaklaşık 2km.lik bir Plajdır. Yerli, yabancı ve tatilcilerin yoğun olarak tercih ettiği bir plajdır. Plajın tek kontrollü ve donanımlı yeri Mavi Deniz Turistik Tesisleri olup diğer alanları donanımsız, alt yapısız, izinsiz ve kum üstüne kontrolsüz yapılmış; baraka bina ve çadırlardan oluşur. Plajın, Fatsa ve Ünye’nin ortasında olması; temiz deniz suyu ve kumu nedeniyle çok yoğun talep gören bir plajdır. Güvenlik alt yapısı aciliyet gerekmektedir.
Çözüm Önerileri ve Yapılması Gerekenler
1- Alt yapısız ve ruhsatsız tüm kamp, çadır ve yapıların varsa elektrik ve suyu kesilerek acilen kaldırılması,
2- Acilen Uyarı tabelaları hazırlanarak, kontrolsüz ve güvensiz plajların anayol kısmı girişlerine ve yaya iniş noktalarına koyulmalı. Tabelanın alt kısmında ise Kontrollü ve güvenli en yakın plajın mesafeli adı yazılmalıdır.
3- Sezon öncesi bayrama kadar kontrollü ve güvenli plajlarımızın yer aldığı, el ilanı ve afişler bastırılarak tüm ilçelerimize dağıtılmalıdır. Aynı zamanda sosyal medya ve basın yoluyla duyurulmalıdır.
4- Kötü hava şartlarında kontrolsüz plajlarda bulunan vatandaşlarımız sesli uyarı araçları ile uyarılmalıdır. (Zabıta, Polis ve Jandarma)
5- Uzunkum Plajımıza güvenlik ve kontrol istasyonu acilen hizmete alınmalıdır.
6- Güvenlik istasyonu, tuvalet, soyunma kabinleri, duş, otopark ve hizmet satış noktası olmayan tüm alanlara uyarı tabelaları koyulmalıdır.
7- Plajların temizliğinde, alt yapısı olmayan alanların temizliği yapılmayarak halkın kullanma isteği kontrollü noktalara yönelmesi sağlanmalıdır. Doğal örtü hariç çevresel kirlilik temizlenmelidir.
8- Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte çok yoğun talep gören Kavaklar Plajı’na acilen Güvenlik ve kontrol istasyonu kurulmalıdır.
9- Ayanikola ve Uzunkum arası yürüyüş yolu vahşi bitkilerden arındırılarak halkın kullanımına açılmalıdır.
10-Oteller Bölgesi olarak bilinen Hasan Bey Otel ile Ankara Otel Arası kanalizasyon kaçaklarına müdahale edilmeli ve çirkin görüntü arz eden kanalizasyon bacalarına acilen çözüm bulunmalıdır.
Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz
YORUMLAR
BENZER HABERLER
KÖŞE YAZARLARI
Tüm Yazarlar