Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100337 Library:30121 in /home/u6905546/public_html/wp-content/themes/yhaber/header.php on line 2
“5. YUNUS EMRE SEMPOZYUMU” SONA ERDİ - Ünye Haber Takip
Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
Ünye Haber Takip Gazetesi
HAVA DURUMU
hava durumu

unye

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 26 Kategoride 2189 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA
Ünye Haber Takip Gazetesi

“5. YUNUS EMRE SEMPOZYUMU” SONA ERDİ

05 Mayıs 2019 - 257 kez okunmuş
Ana Sayfa » Yaşam»“5. YUNUS EMRE SEMPOZYUMU” SONA ERDİ
“5. YUNUS EMRE SEMPOZYUMU” SONA ERDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, “Yunus’un Dili” temasıyla bu yıl beşincisi düzenlenen “Yunus Emre Sempozyumu” sona erdi.

Ünye Şeyh Yunus Emre Türbesi’nde gerçekleştirilen törende konuşan Genel Sekreter Coşkun Alp, “Yunus Emre’yi anlamak, yaşatmak ve yaşamak çok önemli ve güzel duygulardır. Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu tür konulara destek vermekten büyük kıvanç duyuyoruz. Bundan sonra da inşallah gereken desteği ve önemi vererek kültürel değerlerimizi yaşatacağız” dedi.

ÜNYE ŞEYH YUNUS EMRE DERNEĞİ BAŞKANI ARGAN “YUNUS EMRE’NİN ASIL MEZARI TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜDÜR”

Ünye Şeyh Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, mezarının tam olarak nerede olduğu belli olmayan Yunus Emre’nin asıl 1F6A0410-1024x683mezarının Türk milletinin gönlü olduğunu ifade ederek, “Görüyoruz ki onun asıl mezarı Türk milletinin gönlüdür. Çünkü Yunus Emre’yi artık sadece Ordu değil tüm Türkiye ve dünya anlamaya ve anlatmaya çalışıyor. UNESCO,Yunus Emre’yi anlama ve anlatmak için 1991 yılını “Yunus Emre Sevgi Yılı” olarak ilan etmiştir. Cumhurbaşkanımız 2007 yılında Yunus Emre Vakfını kurmuş ve bu vakfa bağlı olarak da dünyanın muhtelif ülkelerinde 48 tane Yunus Emre Enstitüsü kurulmuştur. Bu enstitüler Yunus Emre’nin dilini dünya insanına anlatmaktadır. Büyükşehir Belediyemiz Yunus Emre’yi beş yıldır sürekli bir şekilde insanlarımıza anlatmaktadır. Katılımcılar “Yunus’un Dili”ni Ordu’da basın aracılığıyla da tüm Türkiye’ye anlattı. Büyükşehir Belediyemizi bu anlamda tebrik ediyorum” dedi.

GENEL SEKRETER ALP, “YUNUS EMRE, ANADOLUMUZDA YETİŞMİŞ MANEVİ DEĞERLERİMİZDEN BİRİSİDİR”

Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür manevi konulara destek vererek kültürel değerleri yaşatacaklarını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, “Bu güzel cuma gününde Yunus’un makamında bulunmaktan bahtiyarım. Yunus Emre Anadolu’muzda yetişmiş manevi değerlerimizden, büyüklerimizden birisidir. Onu anlamak, yaşatmak, yaşamak, gönül ehli bir insan olarak bağrımızda hissetmek ve o manevi havayı solumak çok güzel duygulardır. Yunus Emre makamının Ünye’de bulunması bizi mutlu ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu tür konulara destek 3A6A3454-450x300vermekten büyük kıvanç duyuyoruz. Programımıza katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da inşallah bu türlü manevi konularda gereken desteği ve önemi verecek kültürel değerlerimizi yaşatacağız” diye konuştu.

ÜNYE BELEDİYE BAŞKANI TAVLI, “ŞEHRİMİZ İLE YUNUS EMRE ARASINDA MANEVİ BİR BAĞ VARDIR”

Yunus Emre’nin tüm insanlığı ortak sevgi paydasında birleştirmekte olduğuna dikkat çeken Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı “Öncelikle Yunus Emre’yi tanıma ve anlama etkinliğini burada gerçekleştirdikleri için Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Yunus Emre’nin insan sevgisi ve hoşgörülülüğünü temel alan birleştirici, bütünleştirici şiirleri bugün hala sevgiyle yaşamasına vesile olmuştur. Halka açık, sade bir Türkçeyle ele aldığı şiirleriyle Yunus Emre, her zaman okunmuş ve anlaşılmıştır. Tasavvuf ağırlıklı şiirlerinde ‘yaratılanı sevdik yaratandan ötürü’ diyerek bu topraklarda hoşgörünün temelini atmıştır. Yunus Emre’nin mezarının nerede olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte, ülkemizin muhtelif yerlerinde rivayet edilen türbelerinden biri de Ünye ilçemizde bulunmaktadır. Şehrimiz ile Yunus Emre arasında bu sayede manevi bir bağ oluşmasına vesile olmuştur. Evrensel söylemleriyle Anadolu topraklarından tüm dünyaya sesini duyurabilmiş ve bu coğrafyaya adeta can suyu katmış ilim erbabı Yunus Emre’yi her yıl yâd etmeye inşallah devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ÜNYE KAYMAKAMI GÜNEY, “BU TOPLUMUN 1F6A0374-450x300MÜSLÜMANLAŞMASINA BÜYÜK KATKI SAĞLAMIŞTIR”

Yunus Emre’nin birçok toplumun Müslümanlaşmasına katkı sağladığını ifade eden Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “İnşallah bizler Yunus Emre’nin dilinden konuşan, onun felsefesini yaşatarak onu anlayanlardan oluruz. Anadolu coğrafyasında bugün dahi İslamlaşma, Müslümanlaşma devam etmektedir. Yunus Emre insani değerleri, İslamiyet’in değerleriyle veciz edip, bu güzellikleri yaşatarak, bu toplumun İslamlaşmasına ve Müslümanlaşmasına büyük katkı sağlamıştır. Türkler bugün Anadolu’da bu manayı ve ruhu yaşıyor, Balkanlara ve Avrupa’ya yön veriyorsa bunun özünde Hacı Bektaşi Veli’ler, Yunus Emreler, Tapduk Emreler vardır. Bu ciddi bir ruh, ciddi bir anlayıştır. Bugün bu anlayış her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir anlayıştır. İnşallah siz değerleri gençlerimiz Yunus Emre’yi anlayarak, bu manaları özüyle öğrenip yaşatmaya devam edeceksiniz. İnşallah bu sempozyumun bildirilerinin basılarak, dağıtılarak geniş kitlelere ulaştırılmasını temenni ediyorum. Yapmış oldukları katkılardan dolayı da Büyükşehir Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

İlgili Terimler :
TemaFabrika