
Ünye TSO Başkanı İrfan Akar: “Gıda işletmelerimiz karekod uygulamasına eksiksiz uymalıdır”
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, gıda işletmelerinde karekod uygulamasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akar, T.C. Ordu Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıya atıfta bulunarak, gıda güvenliğinde şeffaflığın artırılması amacıyla hayata geçirilen karekod sisteminin tüm işletmeler için zorunlu olduğunu hatırlattı.
Başkan Akar açıklamasında, 28 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla gıda satış ve toplu tüketim işletmelerinde karekod bulundurmanın zorunlu hale geldiğini belirterek, “Vatandaşlarımız artık ‘Güvenilir Gıda’ mobil uygulaması üzerinden işletmelerin denetim bilgilerine kolayca ulaşabilmekte ve gerekli durumlarda şikâyet oluşturabilmektedir. Bu uygulama hem tüketici güvenini artırmakta hem de sektörümüzde kaliteyi yükseltmektedir” dedi.
Son dönemde yapılan denetimlerde bazı işletmelerde karekod bulunmadığı veya görünür bir şekilde asılmadığının tespit edildiğini vurgulayan Akar, bu durumun ciddi yaptırımlara yol açtığını ifade etti. Akar, “2026 yılı itibarıyla karekod bulundurmayan veya uygun şekilde sergilemeyen işletmelere 132.108 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Üyelerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına bu konuya azami hassasiyet göstermeleri büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm üye işletmelere çağrıda bulunan Akar, karekodların tüketicilerin kolaylıkla görebileceği alanlarda bulundurulmasının zorunlu olduğunu bir kez daha hatırlattı.
Karekod başvurusu yapmak isteyen işletmelerin aşağıdaki bağlantı üzerinden işlem gerçekleştirebileceğini belirten Akar, sürecin hızlı ve kolay bir şekilde tamamlanabildiğini ifade etti:
???? Başvuru için: https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/isletme/QRKodOlustur
Başkan Akar, açıklamasını “Tüm işletmelerimizi hem yasal yükümlülüklerini yerine getirmeye hem de tüketici güvenini artıracak bu önemli uygulamaya tam uyum sağlamaya davet ediyorum” sözleriyle tamamladı.
Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz
YORUMLAR


ÜNYE’Lİ AVUKATTAN ÖRNEK DAVRANIŞ
Ordu’da Pide Fiyatı Sosyal Medyada Gündem Oldu
ORDU’DA 3.334 KONUT SAHİPLERİNİ BULDU
PES DEDİRTEN KARADENİZLİ İNADI
HEY GİDİ GÜNLER KAHKAHAYA BOĞDU

