Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100337 Library:30121 in /home/u6905546/public_html/wp-content/themes/yhaber/header.php on line 2
HALKA RAĞMEN SİYASET YAPMAK - Ünye Haber Takip
Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
Ünye Haber Takip Gazetesi
HAVA DURUMU
hava durumu

unye

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 26 Kategoride 2189 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA
Ünye Haber Takip Gazetesi

HALKA RAĞMEN SİYASET YAPMAK

02 Ocak 2019 - 464 kez okunmuş
Ana Sayfa » Genel»HALKA RAĞMEN SİYASET YAPMAK
HALKA RAĞMEN SİYASET YAPMAK

31 Mart’a Tam tamamına kaldı 3 ay, ama Ünye’de hiçbir partinin Belediye Başkan Adayı hala belli olmuş değil.

Bu noktada hedef tahtasına gelen, haliyle Ak Parti oluyor. Çünkü AK Partide haftalardır konuşulan, aday adaylarının haricinde, dışarıdan birinin aday yapılacağı söylentileri.

Buradan ben de Ak Partiyi biraz eleştirmek istiyorum,

Neden mi?

Aday adaylık müracaatında bulunan bir birinden değerli 10 aday adayı var. Sen şimdi kalkıpta bu aday adayları içinden hiç birini istemez, dışarıdan yeni bir isim arayışlarına girersen, bu 10 kişiye haksızlık yapmış ve hatta yanlış yapmış olursun.

Bu aday adayları, müracaat yaptıkları günden beri sahadalar, halk ve esnaf ziyaretleri yaparak hem zamanlarını hem de paralarını harcıyorlar, bu insanlara yazık değil mi.

Madem böyle bir düşünceniz vardı, o zaman neden aday adaylık müracaatlarını kabul ettiniz hatta müracaat parası aldınız bu insanlardan.

Üstelik aralık sonuna geldik hala aday belirleyemediniz, bu iş uzadıkça da, kabak tadı vermeye başladı, aday adaylarında heyecan meyecan da kalmadı, herkes işine gücüne döndü.

Bunun nedeni biraz da Hilmi Güler’dir, zaten bir pazarlık sonucu Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını kabul etmiştir. Şartı da, Ordu ilçelerinin AKP Belediye Başkan Adaylarını kendisi belirlemekti.

Bu 10 aday adayını da istemeyip dışarıdan “İthal” belediye başkan adayını kendisi istemiştir.

Ve iddia ediyorum bu yaptığı “halka rağmen siyaset” olur.

Halk, tabiri caizse dışarıdan “İthal” bir belediye başkanı istemez, bu Ak Partiye oy, hatta seçim bile kaybettirir. AKP Genel Merkezinin aklını başına alması gerekir, böyle bir yanlışa gitmemesi gerekir.

Yaklaşık 2 ay kadar önce, AKP’nin bir açıklaması vardı, Kamuoyu araştırması yapıp, halkın istediği isimleri Belediye Başkan Adayı yapacağız denmişti. Ama bu gün gelinen noktaya bakarsak, hiç te halkın istediği isimler Aday yapılmayacak gibi görünüyor.

İşte bu halka rağmen siyaset yapmaktır.

Eğer AKP böyle yaparsa yine bir iddiam var, 5 yıl önceki yerel seçimlerde Ordu’da kazanılan 20’de 20’yi, bu seçimde kazanamayacak, mutlaka fire verilecek, kaybedilen ilçeler olacaktır.

Ve hatta son haftalarda konuşulan, Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in CHP ve İYİ Partinin Ortak çatı adayı olacak söylentileri de eğer gerçekleşirse, AKP Ordu Büyükşehir Belediyesini bile kaybedebilir benden söylemesi.

Bir dahaki söz sıramda görüşmek üzere derken, 2019 yılının bitirdiğimiz yıla nazaran daha iyi geçmesi temennisiyle, sağlıcakla kalın…

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

İlgili Terimler :
TemaFabrika