
Terme’de Ünye iline bağlanabilir!

Büyük Birlik Patisi Çaybaşı ilçe Başkanı Ceyhan Demir, Bizler “Ünye’nin ayrılmaz bir parçasıyız. İl olmasını da en az bir Ünyeli kadar istiyor ve destekliyoruz.” ifadelerinde bulundu.
Bugün 19 ilçeli ve 750 bin nüfuslu Ordu ilinde Çaybaşı’na hizmet ve yatırım sırasının gelmesinde sorunlar yaşandığına işaret eden Başkan Demir, Ünye il olduğunda bu sorunun ortadan kalkacağına dikkat çekti.
Ordu Üniversitesinden Çaybaşı’na bölüm verilmediğini belirten Demir, Ünye’nin il olmasıyla birlikte kurulacak olan Ünye Üniversitesinden Çaybaşı’na bölüm almanın çok daha kolay olacağını söyledi.
Demir; “Ünye il olurken Terme’de Ünye’ye bağlanabilir. Çünkü Terme’nin de hizmet ve yatırım almakta zorlandığını biliyor, şahit oluyoruz. Terme’nin en azından Akçay, Kozluk ve Sakarlı bölgesi Ünye’ye bağlanabilir.” dedi.
Ünye’nin olması sonuna kadar desteklediğimiz ve olması gerektiğini düşündüğümüz ve inandığımız bir konu. Biz Büyük Birlik Partisi Çaybaşı ilçe teşkilatı olarak bu konuya sonuna kadar destek olmaya ve elimizden geleni fazlasıyla yapmaya hazırız. Biz kendimizi Ünyeli hissediyoruz. Bizler Ünye’nin ayrılmaz bir parçasıyız. İl olmasını da en az bir Ünyeli kadar istiyor ve destekliyoruz.
Ünye il olduğunda her açıdan ve her koşulda bu işin kazananı olacağız
Ünye’nin il olması Çaybaşı’na ciddi katkılar sağlayacaktır. Hizmetleri yakından alacağız. Vilayetle ilgili bir işimiz için gittiğimizde hemen 25 kilometre yakınlıkta işimizi çözeceğiz. Öte yandan Ordu’nun nüfusu yaklaşık 750 bin, Ünye il olduğunda ise nüfusu 200-250 bin olacak. Nüfus olarak da daha az yoğunlukta Ünye Vilayette işimizi daha hızlı göreceğiz. Hizmeti de daha çok ve hızlı alacağımıza inanıyoruz. Yani Ünye il olduğunda her açıdan ve her koşulda bu işin kazananı olacağız.
Yüksekokul alma şansımız artacak
Sağlık, adliye, eğitim konuları başta olmak üzere Ünye il olduğunda mesafesinin yakın olması, ulaşım engelinin olmaması Çaybaşı, İkizce ve Akkuş ilçeleri için büyük kolaylık sağlayacak. Ayrıca Ünye il olduğunda Ünye’nin Üniversitesi de olacak ve böylelikle Çaybaşı ilçesine de güzel bir bölüm veya yüksekokul geleceğine inanıyorum. Ordu Üniversitesi 19 ilçe içinde Çaybaşı’na bölüm vermeyebilir. Ama Ünye il olduğunda Çaybaşı’na bölüm verecektir. İkizce ve Akkuş’ta olan bölümler sayısı da çoğalacaktır.
Yatırımda öncelik hakkımız doğar…
Ünye il olduğunda özel firma yatırımları geldiğinde Ünye ilçesine değil, Ünye iline gelmiş olur ve Ünye ilinin bir ilçesine yatırım yapabilir. Ama Ordu ili dediğimizde bunun Fatsa’sı, Altınordu’su var ve bu şekilde bize sıra gelmeyebilir. Ama Ünye il olduğunda büyük avantajları olur.
Terme de Ünye iline bağlanabilir
Ünye il olurken Terme’de Ünye’ye bağlanabilir. Çünkü Terme’nin de hizmet ve yatırım almakta zorlandığını biliyor, şahit oluyoruz. Terme’nin en azından Akçay, Kozluk ve Sakarlı bölgesi Ünye’ye bağlanabilir.”
haber: kent gazetesi
Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz
YORUMLAR